Projekty

PUCK

ID: DM-6483

CENA: 0.00 ZŁ

Model

Projekt budynku mieszkalno - usługowego, DM-6483.
Budynek parterowy z poddaszem, bez podpiwniczenia.
Parter budynku przeznaczony na piekarnię, poddasze na mieszkanie.
Technologia tradycyjna. Ściany zewnętrzne: pustak ceramiczny MAX 29 cm, styropian 11 cm, tynk zewnętrzny.
Strop: żelbetowy.
Kąt nachylenia dachu: 35°.
Ogrzewanie: kotłownia na paliwo stałe (węgiel)
Program piekarni: magazyn mąki, hala produkcyjna, magazyn pieczywa, magazyn, kotłownia, WC, pomieszczenie socjalne.
Program mieszkania: 3 pokoje, kuchnia oraz 2 łazienki.
 

Elewacje

Rzut parteru

1. Hall + 1/2 komunikacji 7,3 m2

2. Magazyn pieczywa 17,0 m2

3. Magazyn mąki 15,6 m2

4. Magazyn 3,3 m2

5. Hala produkcyjna 78,5 m2

6. Korytarz 4,4 m2

7. Kotłownia 9,5 m2

8. Pomieszczenie socjalne 9,2 m2

9. WC + natrysk 4,8 m2

10. Magazyn oleju 5,8 m2

11. Skład opału 2,4 m2

Parter dzieli się na dwie strefy - jedną przeznaczoną do produkcji pieczywa i przechowywania potrzebnych składników, drugą z pomieszczeniami socjalnymi dla pracowników. Duża hala produkcyjna łączy się bezpośrednio z magazynami, co ułatwia organizację pracy. Przestrzeń socjalna z zapleczem kuchennym i toaleta z natryskiem została oddzielona od strefy produkcyjnej za pomocą korytarza. Dostęp do hali zapewniono z boku budynku. Na parterze zlokalizowano ponadto kotłownię z pomieszczeniem na składowanie opału z wejściem z tyłu budynku.

Rzut parteru

Rzut poddasza

1. 1/2 klatki schodowej 5,5 m2

2. Hall 10,8 m2

3. Kuchnia 9,2 m2

4. Łazienka 4,3 m2

5. Pokój 12,3 m2

6. Pokój 17,5 m2

7. Pokój 24,6 m2

8. Łazienka 9,2 m2

Na poddaszu zaplanowano aż trzy sypialnie doświetlone dzięki świetlikom w połaci dachu, kuchnię ze stołem jadalnym oraz obszerną łazienkę. Dodatkowo jeden pokój jest zaopatrzony w prywatną łazienkę. Dostęp do poddasza umożliwiają sprytnie zaprojektowane schody wewnętrzne umieszczone w narożu budynku.

Rzut poddasza

Przekrój

Przekrój
Powierzchnia zabudowy: 194.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 251.30 m²
Kubatura: 1094.00 m³
Szerokość działki: 20.00 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 15
Kąt nachylenia dachu: 35°
Ilość pokoi: 3
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 8,77 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
Zawartość projektu

- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan,c.w.u.)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej
- opinie rzeczoznawców: Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: mieszkalne z funkcją usługowo-handlową, komercyjne, piekarnia, projekt piekarni, projekt domu
Technologia: tradycyjna

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk